50 euro bill on brown wooden table

Alles over Wim Beelen en zijn vermogen

Als we het mogen geloven, dan is de heer Beelen een miljonair. Poeh, wéér iemand om jaloers op te zijn. Tenminste, zo zal het voor sommigen onder ons voelen. De kloof tussen arm en rijk lijkt namelijk steeds maar groter te worden en de armen die komen er niet goed vanaf. Terwijl dat gaande is, wordt namelijk alles steeds duurder. Of heeft dat dan weer met elkaar te maken.

Well, wij weten het ook niet. Wat we dus wél weten, is dat Wim Beelen miljonair is. Maar hoe heeft hij dit vermogen eigenlijk opgebouwd? Wat doet hij in het dagelijks leven? En hoe is het eigenlijk gesteld met een aantal nieuwsgierig makende zaken in zijn verdere leven? We vertellen je graag van alles over deze spraakmakende man.

Wie is Wim Beelen?

Heel eerlijk? Als je je niet echt interesseert in het bekend Nederland of niet actief bent in de wereld waarin hij werkt, heb je vast geen idee wie Wim Beelen is. Maakt dat wat uit? Nee, natuurlijk niet. We vertellen je nu namelijk graag over deze man, in deze korte ‘get to know him’.

Een carrière in vogelvlucht

Dus, Wim Beelen is een Nederlands ondernemer, bekend als de oprichter van de Beelen Groep. Het vooraanstaande bedrijf in recycling en afvalbeheer verkocht hij inmiddels een paar jaar geleden, waarna hij zich zou focussen op nieuwe projecten. Tegenwoordig heeft hij zich ontpopt als de creative sounder van Larendael, een investeringsmaatschappij die werkt aan innovatieve en duurzame projecten. In elk geval staat hij bekend om zijn visie en ondernemerschap in zowel de recycling als de vastgoedsector.

Overigens heeft hij in de tussentijd niet stilgezeten. Zoals hij zelf graag zegt, werkt hij volgens een principe van ‘Ik wil zaken van niets naar iets brengen‘. Met andere woorden, dat hij nu creatief directeur en geen operationeel directeur is, heeft zo z’n redenen. Hij zal zich steeds focussen op het opzetten en creëren van bedrijven, waarna hij zo weer naar een ander project overstapt. Het is iets wat hij met veel overtuiging doet en dat moet natuurlijk ook wel, alleen het is toch knap dat iemand kan bevestigen waar hij zich voor inzet, toch?

Vermogen

Zijn carrière is een van de redenen waarom we zo nieuwsgierig werden naar het vermogen van Wim Beelen. Na niet lang zoeken, zijn we er onder andere achtergekomen dat hij een plekje heeft veroverd in de Quote500. Dat houdt in dat hij onder de 500 rijkste Nederlanders van ons land wordt geschaald.

Die zoveelste plek in de Quote500 was in 2023 nog goed op een geschat vermogen van 150 miljoen euro. Dat maakt hem een multimiljonair en een succesvol ondernemer in wat hij doet. Tenminste, het gaat niet altijd zo soepel als gehoopt. Hij dan wel de Amsterdam Logistic Cityhub voor zo’n 360 miljoen euro, maar bij zijn laatste project in Amsterdam liep hij tegen een claim van meer dan 100 miljoen euro aan. Dus, wat zegt het ons:

  • Beelen is een multimiljonair, maar zijn vermogen zal fluctueren.
  • De risico’s die hij neemt voor sommige projecten is groot, maar kan wel degelijk wat opleveren.
  • Het is een harde werker die weet wat doorzetten is.
  • Beelen zit er in principe gebakken bij en kan uit zijn vermogen vast een mooi vermogen halen.

Een romantisch privéleven

De reden waarom de naam ‘Wim Beelen’ je ineens wel heel bekend in de oren klonk, is wellicht door iets wat eind 2023 tot begin 2024 plaatsvond. Op dat moment gebeurde er namelijk iets opmerkelijks in zijn privé leven. Althans, hoe opmerkelijk het is, kan je je afvragen, maar in elk geval werd bekend dat hij een relatie met Sylvie Meis. Deze dame is een televisiepersoonlijkheid en model. Ze werd eigenlijk bekend bij het grotere publiek door haar eerste huwelijk, dat was met Rafael van der Vaart. Na nog wat gestrande relaties en een gestrand huwelijk, kon Beelen haar hart veroveren.

Het stel werd een aantal keer erg verliefd gefotografeerd, maar de relatie mocht niet standhouden. De reden daarvoor zou te maken hebben met de verschillen van hun levens die té groot zouden zijn. Klinkt een beetje als de reden die Meis gaf na het stranden van haar huwelijk met Niclas Castello, maar goed, daar zullen we niet over oordelen. Voor zover we weten is Beelen nu nog vrijgezel, dus kijk vooral of je je slag kan slaan, zouden we zeggen. (Meis trouwens niet, dus daarvoor ben genet te laat geweest).

Conclusie

Al met al willen we concluderen dat Wim Beelen een harde werker is, die zeker en vast het vermogen heeft verdiend wat hij heeft verdiend (snap je). Het is wat dat betreft een voorbeeld voor veel ondernemers en anderen die hun creatieve, doch zakelijke brein graag willen aanslingeren. Wellicht kan je op zoek gaan naar zijn carrière in niet-vogelvlucht en er wat inspiratie uithalen. Voor nu zouden we zeggen: tot de volgende keer!


Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Het vermogen Frans Bauer: alle ins en outs

Next Story

Joost Klein en zijn indrukwekkende vermogen

Latest from Uncategorized