red iphone 5 c on black textile

Dit is het indrukwekkende vermogen van Taylor Swift

And it’s new, the shape of your body
It’s blue, the feeling I’ve got
And it’s ooh, whoa, oh
It’s a cruel summer

Bron: Taylor Swift – Cruel Summer (2019)

Alle Swifties opgelet! Deze blog is namelijk volledig gewijd aan… Taylor Swift. En anders dat we haar hele nieuwe album gaan bespreken, gaan we het eens hebben over haar vermogen. Zoals je je namelijk wel kan bedenken, zal Taylor Swift al zoveel aan haar muziek hebben verdiend, dat ze nooit meer hoeft te werken. En toch, leuk voor alle fans, blijft ze maar muziek maken. Nou, ga er lekker voor zitten, zet een liedje van Taylor Swift aan op de achtergrond en geniet van alles wat we je te vertellen hebben.

De status van miljardair

In april 2024 verscheen het bericht op de nieuwssites dat Taylor Swift nu officieel miljardair. Het is naar verluidt de eerste muzikant ooit, wie dat ooit is gelukt met alleen maar liedjes en optredens. Het was Forbes, een Amerikaanse versie wat je in Nederland zou kunnen doen denken aan de Quote, die schreef dat Swift het astronomische bedrag van 1,1 miljard dollar had bereikt.

Haar historische ‘Eras Tour’ draaide naar schattingen een omzet van zo’n miljard dollar. En dat deed ze in slechts tien maanden en met maar 60 shows. Moet je nagaan wat die kaartjes hebben gekost, maar dat weet je zelf ongetwijfeld ook wel. Naast haar inkomsten uit tours en muziek, heeft Swift ook aanzienlijke inkomsten uit royalty’s en onroerend goed​. Maar dat staat er dus nog los van.

The way to succes

Maar goed, je kan wel begrijpen dat een vrouw als Taylor Swift niet zomaar op de plek komt waar ze nu is. Sterker nog, het bleek er eventjes heel slecht voor te staan, met deze dame. Zo belandde ze een aantal jaren terug in een rechtszaak, waar de rechten van haar eigen muziekcatalogus in het geding raakten. In 2019 kondigde Swift aan dat ze haar oude albums opnieuw zou opnemen nadat haar voormalige platenlabel, Big Machine Label Group, werd overgenomen door Scooter Braun. Scooter Braun besloot de rechten te verkopen aan een investeringsfonds, wat leidde tot een openbare ruzie over de eigendomsrechten van haar muziek. Swift beweerde dat ze niet de kans kreeg om haar muziek terug te kopen voordat deze werd verkocht aan Braun. Dit heeft geleid tot haar beslissing om haar albums opnieuw op te nemen, zodat ze de nieuwe opnames volledig in eigen bezit zou hebben. Dus als je dacht dat het leven van een artiest over rozen gaat, heb je het verkeerd gedacht.

Het allereerste begin

Nu je weet dat Swift een ontzettend groot vermogen heeft verdiend aan haar muziek, ben je misschien ook wel nieuwsgierig naar hoe het eigenlijk allemaal begon. Well, Taylor brak door in 2006 met haar debuutalbum ‘Taylor Swift’ dat haar introduceerde als een country-artiest. Later evolueerde ze naar een pop-icoon met albums zoals ‘1989’, ‘Reputation’, en ‘Lover’. Swift staat bekend om haar persoonlijke en autobiografische teksten, en ze heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder Grammy Awards. Haar invloed reikt overigens verder dan muziek; ze is ook actief in filantropie en staat bekend om haar publieke standpunten over sociale kwesties.

Gaat Taylor Swift stoppen?

Ai, daar werd ineens het pijnlijke bericht de wereld in geslingerd, dat Taylor Swift na het eindigen van haar Eras-tour in december 2024, voorlopig even van de radar zou verdwijnen. Ze heeft er bewust voor gekozen om even rust te nemen en zich te focussen op andere projecten. Ook haar persoonlijke leven zal in die periode even wat belangrijker zijn. Het is misschien jammer voor alle Swifties, maar het is nu eenmaal zo. Bovendien betekent een pauze niet dat ze definitief zal stoppen. Dat is dan wellicht weer een positief bericht aan het hele gebeuren.

Geld maakt niet gelukkig

Bovendien geldt in het verlengde van het bovenstaande, dat Taylor in principe helemaal nooit meer hoeft te werken. Ze heeft immers zóveel geld, dat het niet uitmaakt dat ze een jaar (of langer) ‘niks’ doet. Waarom zou je dan blijven optreden, als je in principe dat niet meer hoeft te doen? Nou ja, dat is misschien wat te makkelijk gezegd, want een succesvolle artiest die niet meer hoeft te werken, wordt vaak nog steeds gedreven door een diepgewortelde passie voor muziek en het optreden. Muziek is voor velen een roeping en een vorm van zelfexpressie die immense voldoening geeft.

Overigens houdt ze niet al het geld voor zichzelf. Zo schonk ze recentelijk, tijdens haar Eras-tour in Europa, geld aan een voedselbank in Wales waar maar liefst 11.000 maaltijden van konden weggegeven.

Conclusie

Taylor Swift, the woman who does it all! Als eerste muzikant ooit wie een miljard verdiende aan slechts optredens en liedjes, kan je wel trots op jezelf zijn. Ze heeft miljoenen fans over de hele wereld en is op dat vlak nog steeds erg relevant. Ook al zit het haar soms tegen, ze zorgt er altijd weer voor dat het leven van een positieve kant wordt bekeken en dat ze dus kan doorgaan. Ben jij weleens bij een concert van Taylor Swift geweest?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Alles over Connie Witteman en haar vermogen

Next Story

Over John van ’t Schip en zijn vermogen

Latest from Uncategorized