man carrying girl

Gratis kerstpakket aanvragen: bestaat dit?

It’s the most wonderful time of the year. Of zoiets. En alleen voor een selecte groep mensen. Tenminste, dan denken we maar altijd over Kerst. Allereerst is het een christelijk feest wat door lang niet alle bevolkingsgroepen wordt gevierd. Daarnaast is kerst voor velen alleen maar leuk omdat ze de middelen hebben er een groot feestje van te bouwen. En dus, dus is het voor lang iedereen zo ‘wonderful’.

Maar goed, enig voordeel in Nederland is dat het grootste gedeelte van werkend Nederland een kerstpakket krijgt. Deze pakketten variëren van een tegoedbon tot aan een pakket vol met lekkernijen en soms een bonus. Echter rijst bij sommigen daar de vraag op of er ook een mogelijkheid is om een kerstpakket aan te vragen. Als je deze niet krijgt, omdat je niet werkt of omdat je werkgever er geen budget voor heeft vrijgesteld. In deze blog geven we het antwoord op die vraag en geven we je nog veel meer relevante informatie.

Waarom geven werkgevers een kerstpakket?

Een kerstpakket heeft verschillende doelen, maar centraal staat het verspreiden van warmte, waardering en verbondenheid tijdens de feestdagen. Het is een blijk van dankbaarheid van werkgevers naar werknemers toe voor hun inzet gedurende het jaar. Het pakket symboliseert ook het samenzijn en de gezelligheid die kenmerkend zijn voor de kerstperiode. Daarnaast kan het dienen als een manier om de band tussen collega’s te versterken en teamgeest te bevorderen.

Overigens is het zo dat de traditie van het geven van een kerstpakket zijn oorsprong vindt in de 19e eeuw. Dat betekent dat er al zo’n twee eeuwenlang een kerstpakket wordt gegeven. Het ging destijds met name nog om een pakket met eten, zodat de arbeiders een klein extraatje hadden om lekker te eten tijdens de feestdagen. Door de jaren heen werd dit door steeds meer werkgevers opgepakt, totdat het bijna een van de normaalste zaken van de wereld is beschouwd.

Kan je een gratis kerstpakket aanvragen?

Maar goed, je hebt met een reden deze blog aangeklikt. Je bent namelijk erg nieuwsgierig of je ergens een gratis kerstpakket kan aanvragen of kan krijgen. Wellicht heb je het thuis niet zo breed en wil je je gezin toch eigenlijk wel verwennen op een manier. Zodat je kinderen óók op school kunnen vertellen dat ze lekker hebben gesmikkeld. We hebben onderzoek voor je gedaan en zijn op de volgende punten gekomen:

#1 Stichtingen

In verschillende steden zijn er stichtingen die zich inzetten om de minderbedeelden, waaronder de minima, toch te kunnen voorzien van een kerstpakket. Deze pakketten stellen ze vaak samen op basis van donaties die ze hebben ontvangen of waar ze acties voor hebben gedaan.

De inhoud van deze pakketten verschilt per organisatie. Sommigen kiezen voor een pakket met lekker eten, anderen juist voor een wat klassieker kerstpakket. Mocht jij hiervoor in aanmerking willen komen, kijk dan of er ook in stichting in jouw woonplek zit die dit doet. Mogelijk dien je wat informatie achter te laten, maar dat is het toch alles waard?

#2 Commerciële opties

Er zijn ook commerciële organisaties, waaronder RTL, die weleens een actie doen met het weggeven van gratis kerstpakketten. Je geeft moet dan bijvoorbeeld een bericht sturen waarom iemand anders, de buurvrouw, je zus, een lieve oude opa, een gratis kerstpakket verdiend. Het is dus niet één op één het geval dat je het zelf krijgt, maar het gebaar van weggeven is toch ook erg fraai tijdens deze donkere dagen?

#3 Marktplaats en Facebook

Hoe gek het ook klinkt, er zijn genoeg mensen die van hun kerstpakket afwillen. Ze vinden het maar niks, hebben de spullen al in huis of maken er liever een ander blij mee. Hoe ondankbaar jij het misschien vindt klinken, het is nou eenmaal wat het is.

In veel gevallen worden deze kerstpakketten aangeboden op Marktplaats en Facebook. Sommigen vragen er nog wat voor, maar er zijn er ook genoeg waarbij je ‘gratis ophalen’ ziet staan. Misschien moet je even een drempel over om het op te halen, want waarom zou jij wel zo’n ding willen? Echter denken we aan de andere kant dan weer, ‘die mensen zie je waarschijnlijk toch nooit meer’ en bovendien ‘waarom zou je je ervoor moeten schamen?’. Well, well, wij wisten het wel, als we jou waren. Gewoon ophalen die handel!

#4 Winacties

En dan tot slot, een soort mengelmoes van verschillende plekken en organisaties die worden genoemd. Er bestaat een kans dat je een kerstpakket wint. Mocht je meedoen met bepaalde winacties, natuurlijk. Van het inleveren van je bonnetje in de supermarkt tot aan het taggen van dierbaren onder berichten van bedrijven, er zijn tegenwoordig talloze manieren waarop je gratis aan winacties kan participeren. Dit kan overigens het hele jaar door, maar in de kerstperiode zal je zien dat dit gericht is op een soort van kerstpakketten. Schrijf je in op winacties waarvan jij de mogelijke winst aantrekkelijk vindt en creëer op die manier voor jezelf de mogelijkheid om een pakket binnen te slepen.

Conclusie

Er zijn diverse manieren om een gratis kerstpakket te winnen. Zo zijn er online wedstrijden en sociale media-campagnes waarbij deelnemers kans maken op een kerstpakket door bijvoorbeeld een foto te delen of een vraag te beantwoorden. Daarnaast worden er soms kerstpakketten weggegeven tijdens evenementen of bij lokale initiatieven. Het is dus mogelijk om op verschillende manieren in aanmerking te komen voor een gratis kerstpakket, vaak afhankelijk van geluk, deelname of betrokkenheid bij bepaalde activiteiten. Maar goed, daarbij is de belangrijkste noot dat het je niet zomaar komt aanwaaien.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Geen geld voor tandarts: mogelijke oplossingen

Next Story

Goedkope koude hapjes: voorbeelden en tips

Latest from Uncategorized