silver steel flower pot on white table

Het selfmade vermogen van Eva de Mol

Eva de Mol kennen veel mensen vandaag de dag als de medeoprichter van het investeringsfonds Capital T. Het is een succesvol bedrijf dat ze samen met Janneke Niessen. Achter De Mol schuilt een hele boel kennis en iets dat ze in haar leven kenmerkt als ‘manifesteren’.

Ben je benieuwd hoe Eva de Mol dit punt in haar carrière heeft bereikt? Je bent bij deze blog dan aan het juiste adres. We vertellen over haar opleidingen, haar successen en natuurlijk over haar vermogen. We kunnen ons maar al te goed voorstellend dat een vrouw als deze er niet verkeerd bij zit. Nou ja, je zal het vanzelf allemaal wel zien, op naar alle informatie.

De jeugd van Eva de Mol

Eva werd geboren in 1984. Ze groeide op met haar jongere zusje Sophie, bij ouders die veel van huis waren. Vader Eva werkte als hartchirurg in het AMC, moederlief werd hoogleraar epidemiologie. Het harde werken, zoals ze zich al gauw liet kenmerken, komt dus niet van een vreemde.

Het harde werken zag je natuurlijk al op school. Zo sloeg ze met vlag en wimpel voor het gymnasium, waarna ze eigenlijk vrijwel direct ging studeren. De kunstacademie in Florence werd na een jaar verlaten, waarna er aan de Universiteit van Amsterdam een studie European Studies werd gevolgd. Deze opleiding werd opgevolgd door de Master Business Studies. Daarmee houdt het studeren nog niet op, want in 2015 promoveert madam aan de Universiteit van Berkeley (USA) en de Vrije Universiteit. En oh ja, mocht je geïnteresseerd zijn in haar promotiestuk? Dat ging over prestatiekansen van startup-teams. Iets wat de kenners van Eva de Mol bekend in de oren moet klinken.

The rise of Capital T

Want, zo blijkt, runt Eva de Mol samen met partner Janneke Riessen al jarenlang een investeringsfonds genaamd Capital T. Zij supporten ondernemers van verschillende achtergronden, die een idee hebben voor een start-up in de technische wereld. Dat het zo ‘divers’ is, daar is niks aan gelogen. Zo is ongeveer de helft van die ondernemers vrouw en hetzelfde percentage ‘non-white’. Is dat even anders dan de shockerende 7% vrouwen die dat over al die investeringsfondsen betreft.

De Mol wordt ook wel gezien als iemand die veel verandering teweeg heeft gebracht in de internationale investeringsindustrie. Ze is een dame met veel kennis en heeft een formule geschreven om te ontdekken wat een ondernemend team nou zo succesvol maakt. Deze formule, of eigenlijk dit onderzoek, is de basis van VCVolt. Inmiddels heeft heeft ook het technische hart van de wereld, Silicon Valley, bereikt. Ze ziet het gezamenlijke bedrijf Capital T onder meer om die reden nog steeds erg groeien.

Andere ondernemingen

Overigens zit De Mol zeker niet stil. Zo is ze ook nog zakenpartner bij BNR Nieuwsradio, is ze een ‘contributor’ bij Harvard Business Review, maakt ze onderdeel uit van een bedrijf genaamd On Deck Climate Tech Follow, is die Board Observer bij Overstory, columnist bij Eva Jinek én Board Observer bij TestGorilla. Tenminste, dat is als we haar LinkedIn moeten geloven. Maar, gezien dat echt een verzameling is van alle dingen die ze in haar carrière heeft bereikt, zal daar ongetwijfeld een grote kern van waarheid in zitten.

Een passend vermogen

Als je zó succesvol bent en je bij een van de meest prestigieuze wetenschappers op een bepaald gebied hoort, dan kan het toch niet anders dan dat je er ook wat aan verdiend? Het antwoord daarop is waarschijnlijk volmondig ‘ja’. Maar, hoewel er veel wordt verteld over dat ze miljoenen investeert in anderen, wordt er maar nauwelijks iets gezegd over haar eigen vermogen. De miljoenen uit het bedrijf Capital T zijn namelijk niet per definitie van haarzelf. Hoe hoog het vermogen van deze beste vrouw dan ook is, is ons onbekend. Laten we het erop houden dat het vast niet verkeerd is en dat ze er haar gezin mee kan onderhouden.

Gezin en man

Gezin? Heh, is ze ook nog moeder geworden in de tussentijd? Ja, zeker. In middels is ze de moeder van twee dochters en een zoon.

Eva de Mol is getrouwd met haar man, met wie ze nog steeds gelukkig samen is. Hoewel ze wel degelijk af en toe kiekjes van haar gezin deelt, is er niet heel veel over bekend. Hoeft natuurlijk ook niet, maar het zegt wel iets over haar manier om privé en werk gescheiden te houden. Ach, zo lang iedereen gezond en gelukkig is, kan je toch niet veel meer wensen?

Conclusie

Eva de Mol is in onze ogen een schoolvoorbeeld van een succesvolle vrouwelijke ondernemer. Ze heeft ontzettend veel kennis, weet waar ze over praat en heeft een haart voor haar tak van sport. Hoewel het lang niet altijd gemakkelijk is geweest en ze, naar eigen zeggen, veel bezig is geweest met ‘manifesteren’, kan ze nu wel praten over een degelijke mate van succes. Ben jij ook zo benieuwd naar wat de toekomst haar nog zal brengen?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Wat is het vermogen van Johannes Snelders?

Next Story

5x Goedkope automaat auto

Latest from Uncategorized