group of people in front of stage

Het vermogen Frans Bauer: alle ins en outs

Als sterren aan de hemel staan
Dan sta ik er even stil
Dan weet ik echt wat ik wil
Dat is alleen maar jou

Frans Bauer – Als Sterren Aan de Hemel Staan (1994)

Al zo’n 30 jaar geleden werd Frans Bauer bekend bij het grote publiek. Bovenstaande songtekst is een stukje uit een van zijn grote hits van toen. Sterker nog, het is nu nog steeds één van de grootste hits uit zijn carrière. Maar goed, zo populair als hij toen was, is hij nu nog steeds. Het gaat zelfs zo goed, dat hij met zijn gezin in een royale villa kan wonen, in meerdere grote auto’s rijdt en met optredens ook nog een aardig zakcentje verdiend. In deze blog zullen we je er van alles over vertellen, lees je gauw verder?

De Bauers – 20 jaar later

Dat Frans Bauer qua bekendheid tegenwoordig weer een opleving heeft gekregen, heeft onder andere te maken met het programma ‘De Bauers – 20 jaar later‘. Deze realitysoap volgt het leven van Bauer, zijn vrouw Mariska, zijn vier zoons (inclusief aanhang) en de moeder van Bauer. De oorspronkelijke serie werd begin van deze eeuw uitgezonden en was een groot succes. Zelfs zo’n succes, dat het een Gouden Teleivier-Ring won.

In elk geval geeft de serie een intieme kijk in het leven van de familie Bauer. De vier zonen van Frans en Mariska, die in de eerste serie nog kinderen waren (of nog niet waren geboren), die hun eigen weg proberen te vinden. Zo volgt de ene zoon een rechtenstudie, terwijl een ander zijn eerste stappen in de muziekwereld zet. Mariska, die twee jaar geleden een herseninfarct kreeg, speelt nog steeds een centrale rol binnen het gezin en worstelt met de gevolgen van haar gezondheidsproblemen. Ook Frans zelf staat stil bij zijn gezondheid en ouder worden.

Een opleving van populariteit

Wat hen zo populair maakt? Nou, waarschijnlijk kan het worden toegeschreven aan de oprechte manier waarop de Bauers in het leven staan. Ze zijn nuchter, maken voor de kijkers herkenbare dingen mee en er wordt op een liefdevolle manier met elkaar omgegaan. Reacties van kijkers benadrukken hoe leuk en authentiek de familie is, zonder poespas, wat bijdraagt aan het succes van de show. Niet of wel toevallig, zal Bauer een paar maanden later voor nog één keer een grote show in Ahoy geven.

Een nuchtere multimiljonair

Door de jaren heen heeft Bauers niet alleen met zijn eigen repertoire opgetreden. Zo stond hij weleens op het podium om de bangers van André Hazes te zingen en heeft hij weleens meegedaan met Toppers in Concert. In elk geval kan je wel begrijpen dat hij er genoeg geld aan heeft verdiend, vooral met de kennis dat hij in zo’n groot huis woont en flinke auto’s voor de deur heeft staan.

Wat is het vermogen van Frans Bauer?

Het brengt ons op de vraag wat dan precies het vermogen van Frans Bauer is. Al gauw komen we tot de conclusie dat hij waarschijnlijk een multimiljonair is. Deze schatting is gebaseerd op zijn succesvolle carrière als volkszanger, zijn optredens in diverse realityshows, en zijn werk als presentator van verschillende televisieprogramma’s zoals ‘Vive la Frans’ en ‘Bananasplit’.

Door de jaren heen lijkt het trouwens wel ineens een duikvlucht te hebben genomen, dat vermogen. Althans, meerdere bronnen schrijven dat het tien jaar geleden nog zo rond de 30 miljoen moet hebben gelegen, waar het in 2024 zo rond de 14 miljoen ligt. Volgens sommigen is overigens zelfs dit bedrag nog wat onderschat, maar het is en blijft een feit dat Frans Bauer een van de welvarendste Nederlandse volkszangers is.

De toekomst van Frans Bauer

Nu Bauer de vijftig is gepasseerd en toch al wel weer een dagje ouder wordt, zijn we nieuwsgierig naar de toekomst van Frans Bauer. In elk geval is bekend dat zijn zoon Christiaan ook bezig is met het maken van muziek. Wellicht dat dat nog een leuke samenwerking oplevert. Zoon Frans Jr. is eveneens geen onbekende op het podium

Maar goed, even terug naar Bauer zelf. Het lijkt er niet per definitie op dat hij gaat stoppen met optreden, maar niemand kan voorspellen hoe de toekomst zal lopen. Zo heeft vrouw Mariska een hersenbloeding gehad en Bauer heeft daarover weleens aangegeven dat hij zou stoppen met zijn carrière, als het minder goed met haar gaat. In elk geval is duidelijk dat Bauer en zijn familie geen tweede seizoen van hun mateloos populaire serie zullen maken. Misschien ooit, over 5, 10 of 20 jaar, maar in elk geval niet nu.

Conclusie

Frans Bauer. Een volkszanger, een vader van vier prachtige zoons en blijkbaar ook een tamelijk bescheiden miljonair. Zijn liedjes, hoe oud ze ook zijn, blijven relevant en zijn op z’n tijd fantastisch om naar te luisteren. We hopen nog veel van hem te zien, al zouden we er ook niet al te rouwig om zijn als zijn carrière zou stoppen. Het is immers niet niks, zo’n bestaan als bekende zanger! Nou ja, wij proosten er alvast eentje op zijn carrière tot nu toe. Jij ook?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Wat we weten over het vermogen van Alex Kroes

Next Story

Alles over Wim Beelen en zijn vermogen

Latest from Uncategorized