man in black and white striped long sleeve shirt

Jake Paul vermogen & meer

Voor de meeste Nederlanders zou hij tot op een bepaald punt een onbekende zijn geweest. Een onbekende met ongeveer 27 miljoen volgers op Instagram, welteverstaan. Maar goed, op de wereld wonen miljarden mensen, dus dan valt dat aantal volgers wel weer mee. In elk geval werd deze ‘hij’, oftewel Jake Paul, bij het Nederlandse publiek ineens bekend door zijn relatie met onze top-schaatser Jutta Leerdam. Het stel is sinds begin 2023 samen en hoewel er veel kritiek op de relatie is, lijken ze medio 2024 nog erg gelukkig.

Anyway, hoe je het ook wendt of keert, de relatie zorgde voor een opleving van Jake Paul in Nederland. We komen steeds meer te weten over wie hij is, wat hij doet en wat hem zo populair maakt. In deze blog zullen we je dit natuurlijk allemaal vertellen, maar we leggen met name de focus op zijn vermogen. Dat hij rijk is, zal je trouwens al snel duidelijk worden. Dus, lees je gauw verder?

Wie is Jake Paul?

Jake Paul is een Amerikaanse YouTuber, acteur en professioneel bokser, geboren op 17 januari 1997 in Cleveland, Ohio. Hij begon zijn carrière door video’s te plaatsen op Vine en verwierf later bekendheid via zijn YouTube-kanaal, waar hij vlogs, pranks en muziekvideo’s deelt. Op zijn Youtube plaatst hij tegenwoordig niet wekelijks, maar wel regelmatig video’s over van alles. Als voorbeeld hebben we een leugendetectortest neergezet. Daarnaast kondigt hij er zijn aankomende boksgevechten aan en vertelt hij over andere dingen in zijn leven.

Controversies

Niks mis mee, zou je zo denken. Echter zijn er toch nog veel veel dingen gebeurt in het verleden, waardoor hij lang niet bij iedereen zo populair is. Met andere woorden, Jake Paul is een tamelijk controversieel figuur. Zo liet/ laat hij geregeld ongepast gedrag zien en haalt risicovolle stunts uit. Hij heeft kritiek gekregen voor het plaatsen van video’s waarin hij zich denigrerend uitlaat over mensen in armere buurten en voor het exploiteren van minderjarige fans. Zijn acties hebben dan ook geleid tot verschillende juridische problemen en een verdeelde mening onder het publiek​. Aan de ene kant zou je kunnen denken dat negatieve aandacht ook aandacht is, maar de vraag daarbij is altijd of je dat we wil.

Boksen

De reden waarom we vertellen wat hij allemaal doet, is omdat je er zo achter kan komen waar hij allemaal zijn geld aan verdiend. Zo blijkt ook het boksen een enorm grote inkomstenbron te zijn. Paul begon zijn bokscarrière in 2018 en heeft sindsdien tegen diverse bekende vechters gestreden. Enkele van zijn gevechten zijn onder andere tegen Ben Askren, Tyron Woodley en Anderson Silva. Hoewel hij bekritiseerd wordt door sommigen voor zijn gebrek aan ervaring, heeft hij laten zien vastberaden te zijn in het bewijzen van zijn vaardigheden in de ring. Zijn bokscarrière omvat meerdere overwinningen, zowel op punten als door knock-out. Medio 2024 zijn we met name benieuwd naar het gevecht met Mike Tyson dat op de planning staat. Naar verluid zou hij trouwens per gevecht zo’n 20 miljoen USD in het laatje kunnen schuiven. Poeh, hadden wij dat maar…

Financieel succes

Oké, even op een rijtje. Jake Paul:

  • heeft verschillende eigen ondernemingen
  • bezit dure auto’s en een huis van 16 miljoen USD in Puerto Rico
  • verdiend met zijn bokscarrière
  • heeft een YouTube kanaal en verschillende social media accounts met miljoenen volgers en een hoop inkomen

Dit zijn een aantal van de belangrijkste punten die we over het inkomen en vermogen van Jake Paul voor je kunnen opnoemen. Het net worth, oftewel het vermogen van Jake Paul, wordt medio 2024 geschat op ongeveer 80 miljoen USD. Volgens anderen is het nog wel twee keer zoveel als dat. Nou ja, als je zoveel geld hebt, is een miljoen meer of minder niet heel erg boeiend meer. In principe zou deze man alles kunnen kopen wat hij wil, dus dat is good for him.

Paradepaartje Jutta

Kijk je onder een willekeurige post op Instagram, waar Jutta ook op staat, dan zal het je verbazen hoeveel kritiek het stel krijgt. Ze zou alleen maar bij hem zijn voor zijn geld, hij verdiend beter, zij verdiend beter en zo gaat het nog eens door en door. In Nederland zorgt de relatie er eveneens voor dat Jutta niet heel geliefd is bij iedereen. Ze zou bijvoorbeeld erg verwend en verwaand zijn. Ons lijken het beide sympathieke mensen. En ja, misschien heeft Paul wel veel controversieel dingen gedaan, maar vergis je er niet in wat populariteit een mens allemaal laat doen. Zolang hij niet iets strafbaars heeft gedaan, zullen we niet oordelen.

Conclusie

Dus, wat kunnen we over Jake Paul vertellen? Nou, deze beste man zit er financieel gebakken bij. Hij verdiend miljoenen per jaar en leeft een leven waar menig mens van zou dromen. Sinds begin 2023 is hij samen met de Nederlandse topschaatser Jutta Leerdam. Hoewel de relatie veel kritiek krijgt, lijkt het stel ontzettend gelukkig te zijn. We zijn benieuwd wat de toekomst voor beide personen nog zal brengen. Op een mooie, sportieve carrière dan maar?

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Sylvie Meis en haar selfmade vermogen

Next Story

Patty Brard: hoe heeft ze haar vermogen vergaard?

Latest from Uncategorized