blue and yellow star flag

Joost Klein en zijn indrukwekkende vermogen

Welkom in Europa, blijf hier tot ik doodga
Euro-pa-pa, Euro-pa-pa
Welkom in Europa, blijf hier tot ik doodga
Euro-pa-pa, Euro-pa-pa

Ja? Heb je het deuntje alweer in je hoofd? Precies, wij ook. Het aanstekelijke liedje van meneer Klein wat Nederland tot de winst zou moeten hebben geholpen. De winst op het Eurovisie Songfestival, welteverstaan. Maar goed, het mocht niet baten. Er is iets voorgevallen wat heeft geleid tot diskwalificatie en dat is natuurlijk jammer. Echter heeft het ook voor heel veel publiciteit geleverd, dus dat zou je wellicht weer als iets positiefs kunnen beschouwen. Nou ja, hoe je het ook wendt of keert, Joost Klein is een bekend man. Een bekend man die ongetwijfeld genoeg zal verdienen. Maar wat is ‘genoeg’ eigenlijk? En wat betekent dat voor zijn vermogen? Je leest het in deze blog.

Hoe het vermogen van Joost Klein is opgebouwd

Joost Klein is een artiest in hart en nieren. Ondanks het verlies dat hij zogezegd heeft geleden met het Eurovisie, staat hij er nog steeds positief in. Sterker nog, hij heeft zelfs ambities om mee te doen aan het songfestival in 2025. In elk geval zegt dat genoeg over zijn relativeren, al vragen we ons af of dit überhaupt wel gaat lukken.

Maar goed, eventjes terug naar het onderwerp van deze blog en dat is het vinden van een antwoord op de vraag hoeveel Joost Klein verdiend. Plus wat hij dus mogelijk als vermogen heeft. Daarvoor gaan we eerst even terug naar zijn jeugd.

Jeugd

Joost Klein groeide op in het mooie Friesland, waar hij helaas een moeilijke jeugd had. Het nakomertje in het gezin, dat veertien jaar dat na de jongste zoon ter wereld kwam, was eigenlijk een zogeheten import-Fries. Dat betekent dat zijn ouders niet van Friese afkomst zijn, maar dat Joost zelf er wel is geboren. Met ongeveer alles viel Joost buiten de boot. In plaats van voetballen, wilde hij tapdansen en een strak kapsel werd ingeruild voor lange, witte lokken. Tot overmaat van ramp, gebeurt er iets vreselijks met beide ouders. Zijn vader overleed aan kanker toen Joost twaalf was, en een jaar later stierf zijn moeder aan een hartstilstand. Deze ervaringen hebben een diepe impact op zijn leven en werk gehad.

Het begin van een carrière

Joost koos voor een alternatief pad en begon zijn carrière als ‘EenhoornJoost’ op YouTube, waar hij bekend werd met grappige sketches en vlogs. Later richtte hij zich volledig op muziek en bracht verschillende albums uit, zoals ‘Albino’ en ‘1983’. Zijn doorbraak kwam met het nummer ‘Scandinavian Boy’ en later ‘Friesenjung’, een samenwerking met de Duitse rapper Ski Aggu, die in Duitsland een grote hit werd​. Geen wonder dat hij ook op het Eurovisie zo’n grote fanbase had: heel half Duitsland had hij ook al achter zich aanlopen.

Maar goed, zijn jeugd heeft wel degelijk invloed gehad op zijn muziek. Het hielp hem namelijk onder andere met verwerken door het van zich af te schrijven. Kijk bijvoorbeeld naar ‘Florida 2009’,

Terug naar het vermogen

Dus, daar staat hij dan. Een jongeman met nog een heel leven voor zich. Een jongeman die in zowel Nederland als Duitsland de muzikale wereld aan het veroveren is. Een man die dus ook wel wat kan vragen, voor zo’n optreden. Joost Klein haalt zijn inkomen dan ook door

  • streams op muziekplatforms, zoals spotify
  • streams op YouTube
  • advertentie-inkomsten
  • het geven van optredens
  • samenwerkingen met andere artiesten

Het is moeilijk om precies een inschatting te maken van zijn inkomsten. Aan de andere kant lijkt het wel zo te zijn dat je wel duizenden tot tienduizenden euro’s verdiend op bijvoorbeeld Youtube, als het filmpje miljoenen keren is afgespeeld. Overigens zou hij voor een optreden van zo rond het uur zo’n 50.000 euro vragen. Doet hij alleen dat al een keertje per jaar, dan zou je denken dat hij al ‘binnen’ is.

Op basis daarvan is nog niet te concluderen wat zijn vermogen is. Als je het geld namelijk met dezelfde rotgang weer uitgeeft en het bijvoorbeeld niet in zoiets als een huis stopt, ben je er ook zo weer vanaf. We vinden het daarom te voorbarig om te stellen dat Joost Klein miljonair is, al wordt dat wel door sommige bronnen gesteld.

De toekomst voor Joost

We hopen dat de toekomst voor Joost er rooskleurig uit mag zien. Ongeacht hetgeen wat er is gebeurt op het Eurovisie, verdiend niemand het om zonder pardon aan de kant te worden geschoven. Gelukkig is zijn bereik groter dan de gebeurtenis en kan hij nog steeds doen wat hij het liefste doet: muziek maken. Klein brengt dan ook regelmatig muziek uit, dus in principe zou dat geen problemen moeten veroorzaken. Over zijn vermogen kunnen we concluderen dat hij het vast niet slecht is, ondanks dat we geen exacte cijfers kennen van zijn succes. Zien we je de volgende keer weer terug op Berooid? We hebben je nog zoveel anders leuks te vertellen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Alles over Wim Beelen en zijn vermogen

Next Story

Sylvie Meis en haar selfmade vermogen

Latest from Uncategorized