soccer stadium during daytime

Maurice Steijn en zijn variabele vermogen

Hoewel hij eind 2023 misschien niet zijn hoogtepunt uit zijn carrière beleefde, zorgde het er bij sommige mensen ongetwijfeld wél weer voor dat hij wat positiever in de publiciteit kwam. Want, zo geschiedde het, het halve jaar voorafgaand aan eind 2023, was dramatischer dan ooit. Voor hem, voor het team, voor de club. Over wie we het hebben? Maurice Steijn natuurlijk. En welk op welk team we doelen? Dat van de trots van een groot gedeelte van Nederland, oftewel van Ajax.

In deze blog zullen we je exact vertellen wat er is voorgevallen, maar we zullen je eigenlijk nog meer informeren over Maurice Steijn. We vertellen je over de manier waarop hij is gekomen waar hij is gekomen en bovendien over iets wat iedereen heel interessant schijnt te vinden: zijn vermogen. Nou, mocht je benieuwd zijn, dan nodigen we je graag uit om verder te lezen. Alvast veel plezier, zouden we zeggen.

Wie is Maurice Steijn?

Meneer Steijn is een Nederlands voetbalcoach en voormalig profvoetballer. In zijn eigen tijd van spelen, kwam hij allereerst uit voor ADO Den Haag. Hierbij speelde hij nog niet in de Eredivisie, maar wel degelijk in de Eerste divisie. Pas toen hij, voor een tamelijk korte periode, voor NAC uitkwam, bereikte hij het hoogste niveau van voetbal. Helaas mocht dat niet baten en stopte hij al gauw. Een carrière als profvoetballer zat er voor Steijn dus niet echt in.

Mogelijk was dat zo’n grote teleurstelling dat Steijn het roer volledig omgooide en voor een opleiding tot leerkracht basisonderwijs koos. Echter, en zo zie je dat dat wel vaker gaat, had hij diep in zijn hart het voetballen nog niet helemaal tot ziens gezegd.

Van profvoetballer naar proftrainer

Steijn zou namelijk uiteindelijk zijn carrière weten om te gooien naar een professionele trainerscarrière. Hij begon wederom bij ADO Den Haag, waar hij de jeugdteams trainde. Langzamerhand werkte hij zijn weg omhoog en kon hoofdtrainer van het eerste elftal worden genoemd. Hij was zeker succesvol, maar toen twee sterspelers vanwege financiële problemen vertrokken, ging het steeds meer bergafwaarts. Maar goed, niet getreurd, want niet veel later volgden een aantal hoogtepunten. Lees:

  • Hoofdtrainer VVV Venlo (promotie naar Eredivisie)
  • Hoofdtrainer Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten

Toen hij vanwege omstandigheden weer naar Nederland verhuisde, ging het avontuur verder bij NAC Breda. Helaas begon het daar wat te rommelen en heeft hij uiteindelijk besloten zijn ontslag in te dienen. Bij Sparta Rotterdam, de club die daarop volgde, wist hij het weer om te keren naar succes. Dit viel de directeuren van Ajax ongetwijfeld ook op, want daar werd hij als hoofdtrainer ingevlogen voor seizoen 2023-2024. Helaas, zoals je in de inleiding al hebt kunnen lezen, verliep dit zo tragisch, dat hij na een half jaar alweer werd vervangen door John van ’t Schip.

Het zag er rond maart 2024 uit dat Steijn, na de ondergang bij Ajax, verder zou gaan bij SC Heerenveen. Echter is daar tot op heden nog niets over bekend. We zijn dan ook benieuwd naar welke wending zijn carrière zal nemen.

Verdiensten en vermogen

Wat je je wel kan bedenken, is dat een man als Steijn gedurende zijn carriere genoeg heeft verdiend. Zo is het van andere hoofdtrainers van Ajax weleens bekend geworden dat ze een miljoen of meer per seizoen verdienden als salaris. Nu is dat van Steijn in die tijd ongetwijfeld wat minder geweest, maar laten we het erop houden dat het nog steeds een aantal tonnen zou betreffen.

En, inderdaad, dat klinkt helemaal niet gek in de oren, wetende dat hij maar liefst 4 panden bezit. Het betreft een woning en twee appartementen in Den Haag. De vierde zou een bedrijfspand zijn, welke hij verhuurt. De WOZ-waarde van al dat vastgoed komt gemakkelijk boven de miljoen uit, dus tel uit je winst. Bovendien verklaren sommige bronnen ook nog eens dat Steijn een huis op Ibiza zou bezitten, dus dat is natuurlijk ook niet mis.

Wat al die informatie doet voor het vermogen van deze beste kerel, is ons overigens niet helemaal duidelijk. Althans, er is niemand dan hijzelf (en mogelijk wat familie) die de exacte balans van zijn bankrekening kent. Bovendien zegt zijn bankrekening ook niet alles over zijn vermogen, onder andere door het vastgoed dat hij bezit. Ach, hij en zijn gezin, kunnen er in luxe van leven!

Gezin

Want, nog heel even over dat gezin gesproken, de appel valt echt niet ver van de boom. Zo is zoon Sem een professioneel voetballer bij FC Twente. Ook hij is dus, net als zijn vader dat ooit deed, hard bezig met het timmeren van een carrière in de professionele voetbalwereld. Dochter Biba lijkt zich dan weer niet echt op het voetbal, maar op het bestaan van een influencer. Met haar prachtig blonde haren en een aantal pikante foto’s, doet ze dat met zo’n 40k volgers, al tamelijk goed. Nou ja, samen met vrouw Priscilla heeft hij een mooi gezinnetje. We wensen hem en zijn gezin dan ook al het geluk van de wereld en zijn benieuwd of Steijn zijn carrière weer in het positieve daglicht kan zetten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Oud-politicus Sigrid Kaag en haar vermogen

Next Story

Rob de Nijs vermogen en meer

Latest from Uncategorized