brown and black leopard in close up photography

Patty Brard: hoe heeft ze haar vermogen vergaard?

Als we één bekende Nederlander met een wel heel bewogen leven mogen aanwijzen, dan is het Patty Brard wel. Deze prachtige dame van Indonesische afkomst is al jarenlang een bekend gezicht op onze televisie. Was het destijds niet met Patricia Paay, dan zal je haar nu wel voorbij zien komen met ongeveer alles wat met panterprint te maken heeft.

In deze blog nemen we je mee in het bewogen leven van deze televisiepersoonlijkheid en publieke bekendheid. Van alles zal de revue passeren, maar de grootste nadruk ligt op het verhaal hoe ze haar huidige vermogen heeft verwerft. Als er namelijk iets ook bovenaan de krantenkoppen heeft gestaan, is het haar faillissement, waar ze inmiddels bovenop is gekomen. Sterker nog, het gaat op financieel vlak nu juist heel goed met haar. Nou, begin maar gewoon met lezen, dan zal je wel zien wat we allemaal te vertellen hebben.

Een florerende carrière

Kan je het geloven als we zeggen dat Patty in 2025 alweer 70 wordt? Het lijkt voor ons een beetje alsof deze vrouw een eeuwig leven heeft en nu nog gewoon rond een leeftijd van zon 50 jaar bungelt. Maar goed, dat kan niet als we zeggen dat ze Patty bekend werd als lid van meidengroep Luv’. Een groep die in de late jaren ’70 (!) en vroege jaren ’80 internationale hits scoorde. Na deze tamelijk populaire zangcarrière, maakte Patty de overstap naar televisie. Vanaf dat punt werd ze eigen een vaste waarde in de Nederlandse entertainment industrie.

Een ondernemende geest

Ondertussen werd het ook duidelijk dat Patty een tamelijk ondernemende geest heeft. Helaas werd in 1993 duidelijk dat Patty persoonlijk failliet werd verklaard. Ze bouwde een schuld van 2,7 miljoen euro op, wat een enorme impact had op haar leven en carrière. Dit faillissement liet diepe sporen na en beïnvloedde haar latere financiële en persoonlijke beslissingen aanzienlijk. Hoewel ze nooit dat hele bedrag terug hoefde te betalen, heeft ze wel degelijk een zeer lange periode in armoede geleefd. Maar goed, ondanks deze tegenslag wist ze zich weer op te werken in de entertainmentindustrie.

Zo maakte ze veel televisieprogramma’s en zou uiteindelijk een succesvolle comeback maken bij SBS6. Als een vast onderdeel van Shownieuws was ze jarenlang te zien en hoorden we haar dus zich geregeld uitspreken over van alles en nog wat. Echter is ook dat inmiddels tot een einde gekomen, want in begin 2024 geeft ze aan te willen stoppen met deze baan. Althans, haar contract liep af en ze zag het eventjes niet voor zich om deze te verlengen. Overigens betekent dat niet dat ze nooit meer terugkomt, maar dat is dus even kijken.

Panterprint, panterprint en panterprint

Op de sociale media van Patty doet ze regelmatig samenwerkingen meemerken waar ze haar inkomen aan verdiend. Ook wordt er dus in 2025 een grote ‘pantershow’ gegeven, waar ze haar 70e verjaardag viert. Ze heeft dus nog genoeg inkomstenbronnen waar ze aan kan verdienen. Sterker nog, je zou kunnen zeggen dat alles met panterprint een soort merk is geworden van Patty, dus daar zal ze wellicht ook nog wel wat mee doen in de toekomst.

Vermogen

Het brengt ons eindelijk op de prangende vraag van dit artikel en dat is wat het vermogen van Patty Brard is. Nu kunnen we je op voorhand al vertellen dat we daarover niets zeker weten. Echter zijn er wel inschattingen gemaakt. Daaruit is ongeveer het volgende te concluderen:

  • Patty is samen met haar man eigenaar van een huis in Almere en huurt een vakantiehuis op Ibiza
  • Het vermogen van Patty wordt gevarieerd geschat op zo’n 9 ton tot meer dan een miljoen euro
  • Brard is nog steeds aan het werk en verdiend onder andere geld aan samnenwerkingen op haar sociale media accounts
  • Dankzij een serie over haar leven en televisiewerk, verdiend Patty nog meer per jaar

Met andere woorden, Patty heeft het naar ons weten absoluut niet slecht. Na jaren van armoede zal ze ervoor hebben gezorgd dat ze de laatste momenten in haar leven lekker in luxe kan beleven. Want over luxe gesproken, zo ziet Patty er ook wel uit. Het is een dame die qua uiterlijk goed voor zichzelf zorgt en geliefd is bij haar publiek.

Persoonlijk leven

Patty’s persoonlijke leven is trouwens net zo bewogen als haar carrière. Ze is meerdere keren getrouwd geweest en heeft een dochter, Priscilla. In recente jaren heeft Patty zich gevestigd in Ibiza, waar ze geniet van een welverdiende rust. Ze verkocht haar luxe villa aan de Amstel in 2022, waarmee ze een aanzienlijke winst behaalde. Overigens leeft ze niet alleen, nee, in 2014 trouwde de lieve Patty met architect Antoine van de Vijver. Ze zijn nog steeds samen, dus dat is erg fijn!

Conclusie

En zo zijn we alweer aangekomen bij het einde van deze blog. We hopen dat je voldoende bent geïnformeerd over alles in het leven van Patty Brard dat invloed heeft gehad op het vermogen wat ze nu heeft. Ben je trouwens benieuwd naar het hele levensverhaal van deze dame? Er is in begin 2024 een serie over haar leven op Videoland uitgebracht. Wellicht vind je dat eens leuk om naar te kijken! Voor nu zouden we zeggen: we zien je graag een volgende keer terug op Berooid!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Jake Paul vermogen & meer

Next Story

Alles over Connie Witteman en haar vermogen

Latest from Uncategorized