flag of us a on pole under white clouds

Rob de Nijs vermogen en meer

Er is geen banger hart, geen banger hart dan dat van mij
’t kan zo niet langer anders keert het zich nog tegen mij

Bron: Rob de Nijs, Banger Hart (1996)

‘Banger hart’. Het is één van de bekendste liedjes van Rob de Nijs. Dé man die door de jaren heen fantastisch veel heeft bijgedragen aan de Nederlandse muziekwereld. Dé man die kan zingen als geen ander en wie de harten van ontelbaar veel fans heeft veroverd.

In deze blog willen we graag ingaan op een aantal interessante aspecten van zijn leven. Van zijn liedjes, tot aan zijn musical, ziekte, vermogen en nog veel meer. Mocht je benieuwd zijn naar al deze informatie, dan nodigen we je uit om verder te lezen. Het is werkelijk waar wonderbaarlijk wat deze man in zijn carrière heeft gepresteerd. Als wij hem waren, dan zouden we het wel weten…

Rob de Nijs in een notendop

De carrière van De Nijs is zo veelomvattend, dat het het bijna onmogelijk maakt om in slechts één kleine blog alles te vertellen wat we je zouden willen vertellen. Om die reden hebben we gekozen voor een ‘Rob de Nijs’ in een notendop. Het kan misschien zijn dat je een paar dingen mist, maar dat is er dus bewust uitgelaten.

Het begin van zijn carrière

Rob de Nijs heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, welke begon in de jaren ’60. Wat hij toen nog niet wist, is dat zijn werk de aankomende zes decennia, nog steeds relevant zou blijven. Hij heeft talloze hits op zijn naam staan, waaronder ‘Malle Babbe’, ‘Ritme van de Regen’, ‘Het werd zomer’ en dus ook ‘Banger Hart’. Door de jaren heen schreef hij musicals, liedjes en was hij op verschillende manieren actief in de entertainmentwereld.

Ziekte

Helaas moest Rob de Nijs in 2022 zijn muzikale carrière beëindigen van wegen de ziekte van Parkinson, een aandoening die zijn vermogen om op te treden ernstig heeft aangetast. Ondanks zijn ziekte, of misschien wel juist de manier waarop hij met zijn ziekte omgaat, blijft hij een belangrijke inspiratiebron. Zelfs zo’n inspiratiebron, dat hij wordt geëerd met concerten en musicals die zijn muziek en levensverhaal vieren.

Zo is er de musical ‘Malle Babbe’. Dit is een groots project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende. De musical toont niet alleen zijn muzikale successen, maar ook persoonlijke momenten, inclusief zijn liefdesleven en de vele affaires die hij heeft gehad​. De productie heeft een sterrencast en een live orkest en zal te zien zijn in theaters door heel Nederland, vanaf januari 2024.

Daarnaast vinden er in 2024concerten plaats onder de noemer ‘Pur Sang brengt een ode aan Rob de Nijs’, waarbij zijn muziek en herinneringen aan zijn optredens worden gevierd door zijn voormalige bandleden en speciale gastartiesten​. Pur Sang is namelijk de band die De Nijs maar liefst 40 jaar heeft begeleid.

Verdiensten en vermogen

Moge het duidelijk zijn dat het niet alleen gaat om het geld in het leven, maar als er iemand genoeg heeft verdiend in zijn carrière, dan is het misschien De Nijs wel. Zijn hits en optredens zouden in principe zelfs zoveel kunnen opleveren, dat hij zijn laatste dagen eigenlijk nooit meer hoeft te werken. Helaas is het tegendeel waar. Tenminste, De Nijs heeft de afgelopen jaren weleens zijn mond over getrokken over de financiële onzekerheid waarin hij leeft. Hopen dat zijn laatste concerten en musical nog wat opleveren, want hij en zijn vrouw hebben ook nog een jong jongetje van iets boven de tien jaar rondhuppelen. Het zou toch niet mooi zijn als hij niet de vruchten kan proeven van zijn vaders carrière.

Hoe ziet de toekomst er uit?

De toekomst van Rob de Nijs is er mogelijk een van rust en reflectie, aangezien hij vanwege zijn ziekte vrij weinig meer kan. Maar goed, zijn muziek zal voor altijd blijven bestaan en nog wel een lange tijd worden afgespeeld. Hij is een geliefd figuur in de Nederlandse muziekwereld en zal dat nog altijd wel blijven. Zijn vrouw, Jet de Nijs, speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in het levend houden van zijn nalatenschap, door zo betrokken te zijn bij alle projecten en initiatieven.

Conclusie

Wij zouden geen negatief woord kunnen spreken over een man die zoveel heeft betekend voor de Nederlandse entertainmentindustrie. Het is een man van bravoure, eentje die weet waar hij voor staat en eentje met heel veel aanhang. We hopen dat hij zijn laatste tijd mag meemaken met zijn geliefde gezin om zich heen. Alvast proosten op Rob de Nijs, dan maar!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Maurice Steijn en zijn variabele vermogen

Latest from Uncategorized