red blue and yellow soccer ball on green grass field

Wat we weten over het vermogen van Alex Kroes

Er zijn mensen die uit principe een bloedhekel hebben aan een sport genaamd voetbal. Het is onzin dat de voetballers zoveel verdienen, ze vragen zich af wat er leuk is aan ‘het achterna rennen van een bal’ en al die voetbal hooligans mogen ook wel verdwijnen uit de stadions. Helaas voor hen is het al jarenlang een van de populairste sporten in ons land (en zelfs de wereld).

Het resulteert zich erin dat er heel veel mensen ook wél fan zijn van deze sport. Er worden tientallen euro’s gespendeerd aan tenues van favoriete clubs en elk vrij moment wordt gespendeerd om aan de buis te kluisteren. Lekker een avondje voetbal kijken, of zoiets. In deze blog richten we voor een keer onze aandacht niet op een bekende voetballer, maar wel een ander bekend persoon die iets met voetbal te maken heeft. Een persoon die er óók genoeg geld aan heeft verdiend.

De carrière van Alex Kroes

We zullen je namelijk verblijden met informatie over niemand anders dan… Alex Kroes! Deze man, wie je medio 2024 bekend in de oren klinkt als technisch directeur van Ajax, heeft door de jaren heen flink wat bereikt in deze wereld. Allereerst vertellen we, voor de onwetenden, even wie Kroes is en wat hij heeft gedaan. Verderop in deze blog zal je lezen over zijn vermeende vermogen.

Van zelf voetballen naar voetbalhandel

Kroes is in principe geen onbekende in het voetballen. Zo zou hij in zijn jeugd zelf bij Ajax hebben gespeeld, maar zonder succes. Althans, zonder succes in de zin van dat hij niet doorbrak en dus nooit op oudere leeftijd op professioneel niveau heeft gevoetbald. Maar goed, in plaats daarvan studeerde hij aan de VU in Amsterdam, waarna hij een eigen telemarketingbedrijf opzette.

Aan het begin van deze eeuw, in 2000, nam Kroes toch weer een stap richting het voetbal. We zetten de stappen die in zijn carrière volgden, voor je op een rij

 • 2000
  Oprichting van SEG (Sports Entertainment Group). Samen met vriend Kees Vos richtte hij zich met dit bedrijf op de voetbalmakelaardij.
 • 2018
  Verkoop van SEG.
 • 2019
  Grootaandeelhouder bij Go Ahead Eagles. Hij investeerde in de club en werd eveneens medebestuurder.
 • 2022
  Kroes verkoopt zijn aandelen aan Kees Vierhouten en is officieel geen eigenaar meer van de ‘financieel gezondste’ club van Nederland.
 • 2022
  Meneer vliegt over van de ene naar de andere club, want vanaf eind 2022 is Kroes directeur International Football Strategy bij AZ.
 • 2024
  Eind 2023 stopte Kroest al bij AZ. Een paar maanden later, medio 2024, stelde Ajax de beste man aan als technisch directeur van de club.

Voor de niet-voetbalkenner zal dit er misschien uitzien als niet heel indrukwekkend, maar dat is het toch wel degelijk. Kroes bevindt zich namelijk in de hoogste kringen van het Nederlandse voetbal en heeft al voor verschillende successen bij meerdere clubs gezorgd. Maar goed, niet alles is daarbij zo soepel verlopen als je misschien verwacht.

Van algemeen naar technisch directeur

Als je iets dieper in het gegeven duikt dat Alex Kroes nu de technisch directeur van Ajax is, dan komt je ook al gauw uit op het punt dat Kroes ook de kans had om algemeen directeur te worden van diezelfde club. Dat was namelijk eerst het plan, maar helaas werd er vernomen dat hij had gehandeld met voorkennis. Een week voorafgaand aan de bekendmaking van de indiensttreding als Algemeen Directeur, werd bekend dat hij meer dan 17.000 aandelen had gekocht van Ajax. Hiermee is hij een ernstige overtreding begaan.

Maar goed, even later werd bekend dat hij nog wel Technisch Directeur mocht worden en zo geschiedde het. Wat we hiermee willen zeggen, is niet zozeer dat we Kroes ergens van verwijten, maar wél dat hij dus blijkbaar een flinke portefeuille heeft. Je koopt niet zomaar duizenden aandelen van zo’n club, do you?

Het vermogen van Alex Kroes

Dat brengt ons o[ het vermogen van Alex Kroes. We hebben even onderzoek gedaan en kwamen op het volgende uit:

 • De Quote schat het vermogen van Kroes in zijn persoonlijke Holding op veertien miljoen euro.
 • In Huizen bezit Kroes een statige villa, waarvan de waarde op zo’n anderhalf tot twee miljoen zou liggen.
 • Kroes heeft geïnvesteerd in vastgoed en heeft op dit moment nog vier extra panden in zijn bezit.
 • Het salaris als technisch directeur zal op een paar tonnen bruto per jaar liggen, exclusief bonussen en dergelijken.

Met andere woorden, je zou kunnen stellen dat Kroes zeker wel een multimiljonair is. Zélfs misschien wel een selfmade miljonair. Hij begon immers met een eigen bedrijf dat hij verkocht, zette een nieuw bedrijf op dat hij verkocht, kocht aandelen welke hij verkocht, etcetera, etcetera. Nou ja, zolang hij zelf gelukkig is en er hard voor blijft werken, vinden wij het allemaal prima.

Zo prima, dat dit ons alweer tot het einde van deze blog brengt. We hopen dat je hebt genoten van alle informatie die is gegeven. Ennûh, mocht je zelf geïnteresseerd zijn in wat hij écht verdiend, dan is de enige optie om het hem zelf te vragen. Maar goed, die vraag is tamelijk asociaal en waarschijnlijk zal je er nooit antwoord op krijgen. Ach, wat maakt het ook allemaal uit…

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Previous Story

Wat is het vermogen van de geheimzinnig Frans Vinju?

Next Story

Het vermogen Frans Bauer: alle ins en outs

Latest from Uncategorized